Cambodia!
Door: Annabel
Blijf op de hoogte en volg Annabel
02 Februari 2011 | Cambodja, Khett Siem Reab
T is alweer een tijdje terug dat ik iets van me heb laten horen, dus bij deze een kleine update:
Bij aankomst in het hostel in Bangkok bleek deze vol te zijn. Ik had via de email een reservering proberen te maken, maar blijkbaar was er iets mis gegaan. Liep ik dan om 10 uur ’s avonds op straat, op zoek naar een ander hostel… Dit was erg vervelend, want veel hostels waren ook allemaal volgeboekt. Uiteindelijk ontmoette ik een Russisch stel en zij stelde voor om het in een andere buurt te proberen. Met hen de taxi ingestapt en toen kwamen we inderdaad in een andere buurt… Laat ik het zo zeggen: ik vond uiteindelijk een hotel waar ook de prijs stond wat de kamer moest kosten voor een uur..
Inmiddels liep het al tegen 11 uur en ik was best moe dus heb besloten om daar maar gewoon te overnachten. De kamer zag er overigens wel erg mooi uit! De volgende ochtend meteen weer een taxi genomen naar t vorige hostel en gelukkig hadden ze toen wel plek!
De eerste paar dagen lekker rustig aan gedaan in Bangkok (mn hostel had een zwembad!:-))
Verder heb ik daar een boottocht gemaakt en wat tempels bezocht. Ook ben ik naar the floating market geweest, wat mij een beetje tegenviel. Het was erg toeristisch. Waar ik verwachtte dat je vooral bootjes met etenswaren etc zou zien, waren er rond het tijdstip dat ik er was voornamelijk bootjes met souvenirs..
Ook heb ik the Cobra Show bezocht. Een soort Steve Irwin show, maar dan met slangen.
Verder ben ik naar Ayuthaya (de oude hoofdstad) geweest. Dit was er mooi, veel mooie tempels en Boeddha beelden etc. Zie foto’s!
Ik was van plan om na een week Thailand weer te verlaten en naar Cambodja te gaan, maar doordat mn paspoort weg was voor een visum aanvraag kon ik tijdelijk niet verder. Uiteindelijk ben ik dus 2 weken in Thailand gebleven (en na een week of 3 verwacht ik daar ook weer naar terug te keren).
Ik ben toen vanaf Bangkok naar Siem Reap in Cambodja gereisd. En daar ben ik nu nog steeds. De grootste attractie hier is Angkor Wat, een groot tempel complex. Naast uiteraard Angkor Wat bezocht te hebben heb ik hier ook een fietstocht en een yoga sessie gedaan.. En een schoonmaak en massage aan mijn voeten gehad, door visjes! Erg grappig, zie foto’s!
Morgen vertrek ik naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Ik verwacht daar nog een dag of 2 te verblijven en dan zal ik doorgaan naar Ho Chi Minh in Vietnam!
Dat was het weer voor nu.. Tot de volgende keer!
xxxx Annabel
P.s. Voor iedereen die zich afvraagt of ik überhaupt nog een keer thuis kom… Het antwoord is ja. Zoals enkele van jullie weten was het plan dat mijn vader me zou komen opzoeken tijdens mijn reis en dat we dan samen de transmongolie-express terug naar huis zouden nemen. Helaas kwam ik er in het midden oosten echter achter dat ik mijn Russische visum niet in het buitenland aan kan vragen (er was mij door een Nederlandse reisorganisatie vertelt dat dit wel gemakkelijk kon). Het is wel mogelijk: maar dat zou me veel tijd en geld gaan kosten, vol ingewikkelde procedures…. Dus mijn vader en ik hebben de plannen bijgesteld: Nu zal ik mijn vader in Indonesië ontmoeten (opzich geen slechte deal aangezien het in Rusland nu -8 graden is en in Indonesië 27 graden) en samen zullen wij dan weer huiswaarts gaan, dit zal ergens begin april zijn.
Laten we het hier op houden: met Paasvee ben ik weer terug… ;-)
02 Februari 2011 - 10:50
Laura:
leuk verhaal! geniet! het eind is in zicht ;) nu al zin in paasvee!! en niet te bruin worden ;) xxx -
02 Februari 2011 - 11:57
Saskia En René:
Hey Annabel,
Leuk om weer een reisverslag van je te lezen. Je houdt het uit, als je pas begin april terug komt, je hebt gelijk!!
Grappig dat je naar Vietnam gaat, Henk en Janny zijn net terug.
Geniet ervan!!
Groetjes van ons -
02 Februari 2011 - 19:36
Eva:
Hai An!
Leuk om weer wat te horen!!! En vooral goed om te horen dat je je nog steeds aan het vermaken bent!! ;) :D!!!!!
Hier alles prima, lekker bezig met van alles, en vooral leuke dingen en afspraakjes!!! Tot je volgende bericht!! Geniet ervan!
Liefs Eva -
04 Februari 2011 - 21:52
Tante Wilma:
lang leve het internet... ja toch? Vanuit een heel winderig Grootegast neem je me mee naar "droomplaatsen", naar vroeger. Namen die je noemt, waren in mijn jeugd: NIEUWS! Proef je daar ook iets van wat er bij de bevolking leeft, leeft men zowiezo op een andere manier als dat wij kennen? Je eerdere busreis vertelde daar wel wat van. Ik kan het me steeds maar met moeite voorstellen... Annabel reizend over de bol, die aarde heet. Goeie reis verder. maar weer. -
14 Februari 2011 - 21:04
Germ:
hey a'bel!! het heeft even geduurd maar heb je verhalen tot dusver eens gelezen.. en verdomd ik betrap mezelf op enige jaloezie ;)
nee, heel tof dat het zo goed gaat en je verhalen zijn erg leuk om te lezen. als je terug bent zal ik graag weer eens een biertje met u nuttigen!!
veel plezier nog en veel liefs,
xx germ