First two weeks - Reisverslag uit Gaborone, Botswana van Annabel Beldt - WaarBenJij.nu First two weeks - Reisverslag uit Gaborone, Botswana van Annabel Beldt - WaarBenJij.nu

First two weeks

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Annabel

03 Februari 2010 | Botswana, Gaborone

Hello again,

Allereerst: heel erg bedankt voor de reacties! Leuk om zo toch een beetje contact met Nederland te houden. Tis hier op dit moment rond de 33 graden, echt een raar idee dat t bij jullie waarschijnlijk nog steeds rond t vriespunt is..

Zoals ik de vorige keer al schreef had Ernst op de eerste zondag hier een welkomstfeestje voor ons georganiseerd. Dit was erg geslaagd! Er waren vooral Nederlanders, waarvan sommige echt al 20 jaar in Botswana wonen. Verder dus ook wat Social Work contacten. Zo is de zus van Zodwa social worker geweest. Zij heeft ons dus veel kunnen vertellen over hoe social work er in Botswana uitziet. Ook was er een vrouw die hier vlakbij een instelling heeft wat interessant voor ons onderzoek is. Baitshephi (een buurmeisje van Ernst) studeert Social Work at the UB (University of Botswana). We hebben meteen aan haar gevraagd of we een keer mee mochten. Dat kon, dus zijn we met haar naar the UB geweest. Baitshephi heeft ons voorgesteld aan een lerares van haar, die erg enthousiast was. We waren welkom om haar lessen bij te wonen, dus dat hebben we gedaan. Haar lessen gaan over Foster Care (pleegzorg). Zij geeft de lessen op dinsdag en donderdag. We hebben we besloten om ieder di en do naar the UB te gaan, zodat we daar info krijgen en extra vragen kunnen stellen over ons onderzoek. De rest van de dagen kunnen we dan besteden aan ons onderzoek.

Verder heeft Ernst ons zaterdag meegenomen naar het Mokolodi gamreserve en zondag zijn we met hem een stuk buiten de stad gaan rijden. Mokolodi was erg leuk. Veel beesten gezien. Het ritje zondag was ook erg interessant, want buiten de stad ziet alles er zo anders uit. Mensen die echt nog in van die hutjes wonen etc.

Gister zouden we weer met Baitshephi naar the UB gaan. Maar zij was ziek, dus gin niet naar school. Normaal gaan we met een combi (klein busje, openbaar vervoer hierzo) maar omdat we dat nog niet vaak gedaan hadden en niet precies wisten welke combi we precies moesten hebben en waar we uit moesten stappen, zijn we met een taxi gegaan. In Botswana werken ze echter niet met postcodes, maar met plot numbers. Doordat de taxi chauffeurs natuurlijk niet alle plot numbers in Gaborone uit hun hoofd kennen was het wat lastig voor de chauffeur om het huis van Ernst te vinden, maar uiteindelijk is het gelukt! De chauffeur heet Syska en was een aardige jongen, reed netjes (niet te hard, dat doen veel mensen hier namelijk wel) en voor ons gevoel heeft ie ons niet te veel afgezet, dus we hebben besloten dat hij onze vaste chauffeur wordt tijdens ons verblijf. Omdat er hier niet veel openbaar vervoer is, is dat wel handig. En hij weet nu in ieder geval waar we verblijven, hoeven we dat niet meer uit te leggen. Verder is een taxi heel goedkoop hier, alles in de stad is standaard 30 pula (omgerekend iets meer dan 3 euro)

Vandaag zijn we naar BOFWA geweest. Dat is een instelling waar we ons onderzoek over willen doen. We hebben nu een opzet gemaakt over wat we willen (zowel in het Engels als in het Nederlands), hopelijk zijn we bij de organisatie aan t juiste adres, en wordt de opzet vanuit school goedgekeurd! Vrijdag gaan we met het management van de organisatie praten over onze plannen en hopelijk mogen wij van hen onderzoek doen over hun instelling! Dan gaat t echte werk beginnen….

Nou, ik zal snel weer een verhaaltje plaatsen!

xxxx Annabel

• 03 Februari 2010 - 15:31

Lisanne:

Hey Annabel!!!

Klinkt leuk allemaal, ook lekker dat jullie zo snel in contact zijn gekomen met andere social workers en de universiteit is natuurlijk helemaal geweldig!!!

Hier is het inderdaad nog steeds zo rond het vriespunt. Dus je mist niets hoor!!!

Verder hebben Linda en ik onze ticket naar Amerika geboekt, dus nu gaan we echt, haha!

Nou spreek je snel weer!!!

Liefs Lisanne

• 03 Februari 2010 - 16:28

Eva:

Wow, leuk leuk leuk de foto's en weer een verhaaltje van jou!
    Klinkt goed An, en de opdracht voor school; daar wordt al druk aan gewerkt begrijp ik zo! Lekker!!!!
    Tot je volgende verhaal!
    Dikke kus Eef

• 03 Februari 2010 - 16:58

Laura:

hee bel,

mooi verhaal weer :) en mooie fotos!! al die wilde dieren. hopen dat je t onderzoek wordt goedgekeurd zo dat je lekker kan beginnen. ik ben vanmorgen ook weer voor t eerst naar school geweest en voor mij gaat t afstuderen ook beginnen :(
    wanneer kom je precies terug?
    tot snel en geniet xxx

• 04 Februari 2010 - 11:51

Arjo:

hey ababa

Leuk dat je je eigen al een beetje thuis gaat voelen en de weg al weet .

Geef volgende keer het exacte adres op dan kan ik op google earth eens kijken waar je precies zit.

groetjes aan iedereen daar.

• 05 Februari 2010 - 22:17

Tante Wilma:

Een olifant, een zebra, zo in levende lijfe zien, terwijl je niet in de dierentuin bent, indrukwekkend. Maar helemaal heel bijzonder,dat jullie daar,op het juiste moment de juiste mensen mogen ontmoeten.Van harte veel plezier in het WERK dat nu echt lijkt te gaan gebeuren. We vertellen het verder.

• 06 Februari 2010 - 09:56

Debbie:

hee an,

wat super leuk allemaal zeg. Fantastisch die wilde dieren! Nou geniet maar lekker van het mooie weer daar. Heel veel succes met je opdracht!! Erg leuk dat je daar zo in contact bent gekomen met de social workers!

Wij zitten volgende week als het goed is, in ons 'boerderijtje'. Er staan al heel wat meubels in zo ver. maar verhuis dozen moeten nog over.

Tot je volgende verhaal!

liefs debb

• 07 Februari 2010 - 09:16

Laura V.dh:

Hi Annabel,

Leuk om je reisverslag te lezen. Jullie zijn al goed bezig met het het onderzoek zo te lezen :)
    Alles goed verder? Kan je een beetje wennen aan de cultuur etc? Nou ik kijk uit naar je volgende verslag!

Liefs Laura,

• 08 Februari 2010 - 12:32

Aleta:

Heee Annabel,

Leuk om dit verslag weer te lezen, zo te horen vervelen jullie je geen moment daar. Hier is de sneeuw inmiddels weg, maar vriezen doet het nog steeds. Jij zit er mooi warmpjes bij vergeleken met ons! haha!

Nou, verder gebeurt hiet niet zo veel bijzonders, lekker aan het werk en uitkijken naar de krokusvakantie. Jaja, dan gaan we een weekendje naar Keulen, onze verlate huwelijksreis!!

Veel plezier daar en succes verder met de opdracht. Houden elkaar wel op de hoogte!

kusje

• 09 Februari 2010 - 16:03

Lea:

Ha Annabel!!
    Zo te zien gaat het allemaal goed bij je! Heb je al een start kunnen maken met je opdrachten? Leuk die foto's! Echt bijzonder dat je die dieren allemaal zo ziet lopen.. Geniet maar lekker van al het moois wat je daar nog tegen gaat komen! Hier mis je helemaal niets, het is het vreselijk koud en saai. Dus geniet jij maar lekker van de tijd die je daar mag zijn!
    Had jij nog mee gekregen dat ik had gereageerd op een woning in Slootdorp? Ik dacht dat ik nog lang niet aan de beurt was, blijkbaar wil er niemand daar wonen! dus ik heb m af moeten wijzen... de helft van m'n zoekpunten kwijt!! het duurt dus nog wel een half jaar langer voordat ik iets anders krijg. Baalde er flink van.. Maar goed, ik ga zo lekker de kaarsjes aandoen en dan is het hier ook nog heel gezellig! Ik hou je waarbenjij.nu in de gaten!!
    Nou.. veel plezier en succes!! Liefs Lea

• 11 Februari 2010 - 19:14